To ventilate my brain, I run

While in Salzburg, I ran the Salzburg Half Marathon. It was a beautiful run on a warm morning. I finished in 1:40:34 minutes, my second best time on the half marathon.

Great news: I improved my half Marathon and Marathon PR’s within two weeks: Half Maraton in Eindhoven (10-10-21) in 1:40:57 and Marathon in Rotterdam (24-20-21) in 3:35:29.  The latter is 14 minutes faster than my previous time.

Rotterdam marathon 2021

De corona-lente en zomer wekte nieuwe interesses bij mij. En als ik ze met het lopen kon combineren was het nog leuker. Hieruit ontstond mijn mini-project “Op zoek naar de Maas.”  Op mijn gelijknamige Facebook-pagina kan je de verslagen van mijn ontdekkingen vinden. Angrisa, de Heemkundige kring van Engelen, publiceerde een overzicht. Op zoek naar de Maas_Angrisa 24 en 25

I ran the NY marathon on 5-11-2017! Rob followed me on my training rounds closer and farther from home, and tracked my run during the marathon. The result can be seen in this video.

Op zondag 5 november was het zover: de marathon van New York. De vrijdag daarvoor bezocht ik al de marathonmarkt in Manhattan om mijn startnummer en shirt op te halen. En om me op de New Yorkse manier te laten overtuigen dat deze ervaring me zou verrassen, bewegen, verbazen, kortom: mijn zou leven zou veranderen. Toegegeven, de positieve vibes deden hun werk tijdens de tocht door alle vijf de boroughs van New York: start op Staten Island, aan de voet van de Verrazano Narrows brug; via de brug Brooklyn in, waar het langste stuk van de marathon plaatsvond; over de korte Pulaski brug een stukje door Queens; via de lange, stille, Queensboro brug naar Manhattan waar het gejuich van de toeschouwers op First Avenue ons welkom heette; noordwaards naar de Bronx en daarna in zuidelijke richting langs Fifth Avenue naar de finish in Central park. Langs het parcours stonden overal behulpzame vrijwilligers, officiële en onofficiële, met water, sportdrank, bananen, tissues, en zelfs vaseline op stokjes voor de mannen met schurende shirtjes. Het hele plaatselijke politiecorps leek aangerukt om de veiligheid van de 70.000 lopers te verzekeren: elke kruising was afgezet. Familieleden en vrienden zwaaiden met spandoeken en foto’s van ‘hun’ loper. Blinde lopers en mensen met spierziekten liepen met hun begeleiders. Sommige mensen wandelen het hele parcours in 9 of 10uur – deze marathon kent geen tijdslimiet. Ik finishte gelukkig wat eerder in 3.56 uur, geholpen door een behoorlijke dosis runners high. Rob, die me begeleidde heeft, ondanks alle verkeersdrukte en veiligheidsmaatregelen, de kans gezien om een paar foto’s en filmbeelden van me te schieten langs de route. Hij heeft deze, samen met het beeld dat hij schoot tijdens onze trainingslopen, de officiële finishfoto’s en mijn amateurkiekjes voor de start en na de finish, gecombineerd tot deze film.

Published in: PThU Nieuwsbrief, December 2017

Rabbinics running and more