Afbeeldingen

Op zoek naar de Maas tijdens Corona

Een keer een bericht dat niet over Joodse Studies gaat – als onderzoeker moet je veelzijdig blijven.

De corona-lente en zomer wekte nieuwe interesses bij mijn. En als ik ze met het lopen kon combineren was het nog leuker. Hieruit ontstond mijn mini-project “Op zoek naar de Maas.”  Op mijn gelijknamige Facebook-pagina kan je de verslagen van mijn ontdekkingen vinden. Angrisa, de Heemkundige kring van Engelen, publiceerde een overzicht.

Op zoek naar de Maas_Angrisa 24 en 25

 

 

Corona updates

Deze maanden heb ik de gelegenheid gehad om ervaring op te doen met online werken en onderwijzen. Een van de producten is een mini-college Hebreeuws dat wordt gebruikt voor de werving van Premaster studenten aan de PThU.

Gisteren heb ik deelgenomen aan een webinar naar aanleiding van het verschijnen van het boek “Parabels”. Ik heb een presentatie gehouden over de rabbijnse parabel “Een Pauw op Tafel.” PPT Een pauw op tafel 

 

Ik heb mijn debuut gemaakt op de website Joods-Christelijke dialoog met een bespreking van Jesaja 40:12-25  (met ook weer een paar parabels er in verwerkt).

Tot slot verscheen van mijn hand een bijdrage in #46 van Tenachon over de omgang met dieren. Een gelegenheid om een paar rabbijnse dierenparabels uit de kast te trekken!Tenachon__46_Dierenparabels_LT